Slik kan du greie å betale veterinærutgifter

Mange får hakeslepp når de skal betale for seg hos dyrelegen. De fleste går langt for å hjelpe et kjæledyr i nød, men det finnes også mange som vegrer seg for å gå til dyrelegen grunnet de høye prisene. En dyrelege tar betalt for utstyr, tidsbruk, innleggelse, medisiner og lignende, noe som kan resultere i regninger på mange tusen kroner. Så, hvordan kan du unngå økonomisk krise når kjæledyret må til dyreklinikken?

Tegn en forsikring

Mange forsikringsselskaper tilbyr kjæledyr-forsikringer. Dette er spesielt vanlig å benytte seg av dersom en eier en dyr rasehund eller -katt. En slik forsikring vil dekke en viss andel av veterinærutgiftene dine, men du må fortsatt betale en egenandel i de fleste tilfeller. Ved å betale en månedlig utgift på noen hundre kroner (vanligvis), kan du dermed slippe de største utgiftene når dyret først må til legen. Sørg for å lese forsikringsvilkårene nøye, for det er langt fra alle sykdommer og tilstander som dekkes, dessverre.

Prisen på forsikringen avhenger av mange ulike faktorer. Noen rasehunder er for eksempel mer disponert for sykdommer, noe som vil øke prisen på forsikringen betraktelig. Jo friskere hunderasen er, jo billigere blir forsikringen. Dette skyldes at raser som generelt er friske, sjeldnere trenger å gå til dyrelegen – naturlig nok. Sjekk hva slags forsikring som kan tilbys hos de ulike forsikringsselskapene, slik at du ender opp med en best mulig avtale.

Ha en økonomisk buffer

Et annet smart tips er å sette av litt penger inn på en sparekonto hver måned. Slik kan du spare opp noen tusen kroner som kan brukes av dersom dyret plutselig må til veterinæren. Det er lurt p sette pengene inn på en konto med gode renter, slik at du tjener opp litt renter også. En økonomisk buffer kan for mange være et godt alternativ til forsikring.