Tips til dyrestell: Lag hjemmelaget mat til dyret ditt!

De fleste dyreeiere ønsker å gi dyret sitt et best mulig utgangspunkt for et sunt og bra liv. Så hvorfor ikke begynne med å gi dyret et variert og næringsrikt kosthold? Det finnes for eksempel mange spennende oppskrifter på hjemmelaget hundemat og kattemat.

Fordeler med hjemmelaget dyrefôr

Det er mange gode grunner til å lage dyrefôret selv fra bunnen av. Du vil for eksempel ha full kontroll på hva maten inneholder, noe som er spesielt nyttig for deg med kjæledyr som lider av allergi eller matintoleranse. Ønsker du at hunden din skal spise sunt, er hjemmelaget mat også et godt alternativ. Dyremat som kjøpes i butikken inneholder ofte tilsetningsstoffer og fargestoffer, noe du lett kan styre unna når du lager maten selv. En tredje fordel er at maten smaker godt. Du kjenner kjæledyret ditt og vet hva det liker å spise, og da blir det lettere å lage mat dyret faktisk vil ha. Har du en hund som elsker kokt skinke? Da kan du for eksempel servere hunden kokt skinke blandet med ris og litt grønnsaker. Enkelt og greit!

  • Kontroll på ingredienser
  • Dyret får mat uten tilsetningsstoffer og fargestoffer
  • Det smaker ekstra godt!

Finn ut hva dyret tåler og ikke tåler

Før du setter i gang med å lage hjemmelaget mat til hund, katt eller et annet kjæledyr, bør du ta deg tid til å lese om hva dyret kan og ikke kan spise. Det frister kanskje å putte druer, løk, sjokolade eller andre godbiter oppi katte- eller hundematen, men dette er faktisk giftig for dem. Til hund kan du gjerne gå for kylling, fisk, ris og gulrøtter i maten. En katt vil sette pris på hvit fisk som ørret, men pass på at fisken er kokt og ikke rå, og unngå salt.

Lag et bedre måltid til din firbeinte bestevenn i dag!